søndag den 25. marts 2012

Pipfugl på dåse ala frøken Andersen

Urene blev stillet frem i nat, så nu er det sommertid. Temperaturen var godt nok ikke helt sommerlig, men forår det var det. Grillen blev fundet frem fra vinterhiet, og så skulle der laves kylling. Tilbehøret blev kartofler med lidt grøntsager lavet på grillen og noget tzatziki. Uhm rigtig forårsagtigt.


Pipfugl på dåse som det så fint hed da det kom frem, var kylling med en halv dåseøl som fyld. Nu kan man få forskellige stativer til at lave det på, som den jeg har lavet det på.

Havde ikke det store øllager, men fandt en cider som kunne bruges i holderen, sammen med krydderurter fra haven og lidt tørre krydderier, til at give smag og saft til kyllingen.

Pipfugl på dåse ala frøken Andersen
1 fersk kylling
1-1½ dl cider (øl eller cola kan også bruges)
persille
purløg
løg
salt
peber
chili

Rens kyllingen og krydr med salt og peber. Sæt kylllingen på stativet, eller over en øl/sodavandsdåse, ca. halvt fyldt med væde, og masser af krydderier/krydderurter.

Sæt på grillen i ca. 1 time, til kødsaften er klar.

Tzatziki
½ liter yogurt
1/4-1/2 agurk
1 fed hvidløg
salt
hvid peber
(chili)

For en sigte med kaffefiltre eller et rent klæde. Hæld alm. yogurt i, og lad det dræne indtil det er en fast masse, der slipper kaffefiltrene. Tilsæt et fed knust hvidløg og lad stå, så smagen af hvidløg fordeler sig. Skær agurkerne i kvarte tynde skiver eller riv dem groft på et rivejern. Drys med lidt salt og lad det bitre trække ud. Når de har trukket i ½-1 time presses overskydende væde ud, og de kommes i yogurten. Smag til med salt, peber og evt. chili. Jo længere tid det trækker, jo mere smag giver hvidløget.

Kartofler skæres i mundrette stykker, peberfrugt skæres i små stykker og løg skæres i mundrette stykker. Vendes med lidt olie, krydr med salt, peber og herbes de provence og kom på grillen i en aluminiumsform der kan tåle varmen i ca. 35-40 min.

Server kyllingen med kartoffelblandingen og tzatziki.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar