søndag den 11. marts 2012

Pikant laks med krydret kartoffelmos og timiangulerødder

Så var det igen tid til at finde på noget at spise.

Havde besluttet vi skulle have krydret kartoffelmos, men hvad skulle der til. Tankerne gik i forskellige retninger, skulle det være kylling - nej ikke rigtig, da menuen for i morgen gerne skulle byde på and.
Hvad ville så passe fint til kartoffelmosen, tja en god bøf kan jo altid bruges, men var mere til en lidt lettere ret. Så det blev laks, og da kartoffelmosen er krydret med hvidløg og timian, gav gulerødderne næsten sig selv.

Kartoflerne blev skrællet, skåret i mindre stykker og kogt i usaltet vand sammen med lidt pastinak. Koges ca. 20 min. til de er godt møre når der stikkes i dem.

Laksen blev krydret med salt og peber, smurt med pikantost og sat i ovnen i ca. 15 min ved 175 g.

Gulerødderne blev skrællet og skåret i både. Kom lidt olivenolie i en gryde, tilsæt gulerødder og timian (ca. ½ tsk til 300 g. gulerødder), ryst godt, og lad "stege"/dampe under låg i ca. 10-15 min. Ryst gryden nogle gange undervejs.

Når kartoflerne er kogt møre, hældes vandet fra (gem evt. lidt til mosen) og kartoflerne/pastinakkerne kommes over i en skål. Pisk i kartoflerne, mens der langsomt tilsættes lidt mælk og kogevand til konsistensen bliver lidt bedre. Hold lidt igen med væden, og tilsæt lidt olivenolie (i stedet for det traditionelle smør eller margarine). Smag til med knust hvidløg, ½-1 tsk. timian (tørret), masser af salt og peber.Anret og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar