tirsdag den 21. august 2012

Bryllupskage

Så er det vist på tide jeg igen får opdateret med lidt opskrifter og billeder her på bloggen.

Det har stået lidt stille fordi vi havde rigtig travlt med at få det hele til at gå op i en højere enhed, da vi skulle giftes.

Vi holdt blot en lille fest, for de nærmeste, og nej, jeg huskede jo ikke at tage billeder af maden. Men kagen fik jeg da taget et billede af.

Gennem den seneste tid har vi prøvet os lidt frem, dels med opskrift på bunde - hvilke bunde skulle det være. Fondant - kunne det lykkes at lave selv. Pynt - formes og farves. Og ikke mindst fyldet.

Efter mange ture rundt på forskellige sider med kager havde vi læst lidt om opbygning, opsmøring, beklædning og meget mere.

Himmelske kager har lavet en rigtig fin guide.

Det første forsøg bestod af lagkagebunde (opskrift fra Himmelske kager) meget lette og luftige - uden fedtstof. Fyldet var dels en hindbærmousse med yogurt og dels en chokolade"creme" halvdelen med skildpadde og halvdelen med toblerone.  (opskrifter kan findes hos kagekonen)

Fondanten var købt, og ja, jeg havde fået købt alt for lidt, så det blev lige knebent nok med det. Både i tykkelse og størrelse.
Kagen var ikke dårlig, men fyldet blev meget dominerende i smagen. Et lille stykke var næsten for meget.


Så vi vidste på det tidspunkt at vi skulle finde noget andet fyld. Men også at vi manglede noget for at kunne lave pynt, og vi havde endnu ikke lavet fondant.

Næste forsøg blev med samme bunde, men vi lavede fyldet fra Mette Blomsterbergs bryllupskage (opskriften findes bla. på DR's hjemmeside) Vi valgte dog at lave en portion af "blåbærbomberne" med jordbær i stedet, og så som et helt lag. Det andet lag var hendes chokoladetrøffelcreme.

Uhm. Det blev rigtig godt. Og vi legede også lidt med pynt. Farven var blot en vi havde liggende.
Fondanten var hjemmelavet. Tror opskriften er fra kagemors hjemmeside. Den var desværre blot alt for tør, så den flækkede lidt.

Vi manglede nu mest at få finpudset fondanten, men syntes der manglede lidt i kagen, så igen fandt vi inspiration hos Mette Blomsterberg og DR's "Det søde liv". Her fandt vi en opskrift på Drømmekagebunde og på mudcake.

Vi lavede så et forsøg med bunde - uhmm bundene var gode. Fyldet var blot noget færdigt fyld, ikke noget at tale om, men forsøget var for at finde ud af om vi skulle skifte bunde.

Vores endelige forsøg blev 2 drømmekagebunde og 1 mudcakebund i hver kage. Et lag jordbærmousse (lavet som Blomsterbergs blåbærbomber - sylten som er en del af "moussen" skal blendes inden den blandes med chokoladefløden) og et lag chokoladetrøffelcreme. Smurt op med en lidt mislykket 1-1 chokolade ganache.


Og kagen blev samlet rigtig vellykket. Lidt svedende, men det var også meget fugtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar