mandag den 19. marts 2012

Kyllingeoverlår med pastasalat - nem aftensmad

Aftenens menu var besluttet allerede i går, hvor vi alligevel kogte pasta. Vi kogte en ekstra portion fuldkornspenne og gemte i køleskabet.

Så den stod på nem aftensmad i dag.

1 pakke kyllingeoverlår
1 rest kogt kold pasta
5-10 cherrytomater
½ agurk
iceberg
½ løg
2-3 gulerødder
1 peberfrugt

Dressing:
Syrnet fløde (creme fraiche 6% eller 9%)
1 fed hvidløg
groft salt
friskkværnet peber
kværnet chili

Kom kyllingen i et smurt ovnfast fad. Pensl kyllingen med olie og krydr med et grillkrydderi. Sæt i en 180 g varm ovn i ca. 1 time.

Imens kyllingen er i ovnen renses og snittes grøntsagerne i små stykker.

Dressingen røres af creme fraiche, med 1 fed knust hvidløg. Smag til med salt, peber og chili.

Bland grøntsager, salat og pasta, og vend dressingen i. Kan også serveres uden dressing, eller med en olieeddike dressing.


Server med kyllingen og evt. et godt brød.

Har man en rest kylling kan det blandes i salaten eventuelt sammen med bacon, så indeholder salaten alt man behøver til et måltid.


Nå ja, så var der også lige et nostalgitrip i går aftes. Som fynbo, så er jeg vokset op med, at når man fik en gammeldags isvaffel, så var det med guf og ikke med flødeskum. Når den billige is i pap skulle piftes op derhjemme, så lavede man selv guf. Dengang var det med friske æggehvider, der blev pisket og smagt til med sukker. Men det er tiderne ikke til mere. Havde nogle pasteuriserede æggehvider i køleskabet, så nostalgien måtte fejres. Hviderne blev pisket stive, og sukker blev pisket i lidt af gangen. 3 æggehvider og ca. 5-7 spsk sukker. Smager stadig godt til is, og er langt fra det kunstige "guf" man kan købe, der aldrig har set en æggehvide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar