lørdag den 4. februar 2012

Indbagt pizza med spaghetti, kødsovs og skinke

Førhen var jeg ikke til indbagt pizza. Har fået udgaven i København, hvor der ikke er tomatsovs i, men hvor det kommer ved siden af, så man kan dyppe i den. Og det er ikke lige mig. Men min kæreste introducerede mig til indbagt pizza med spaghetti, bolognese, skinke og selvfølgelig ost.

Fyldet der bruger jeg en almindelig kødsauce ikke for våd - kold kogt spaghetti, skinkestrimler og ost efter smag.

Alm. pizza har vi jævnligt lavet, og har fundet en opskrift på Alletiders kogebog, under navnet pizzadej (nem).

Grundopskrift:
1000 g hvedemel
5 dl vand
50 g gær
3 spsk olivenolie
2 spsk sukker
1 spsk groft salt

Lav som en almindelig gærdej - udrør gær i lunkent vand, tilsæt de øvrige ingredienser - melen lidt af gangen til det har en fast konsistens. Ælt dejen godt, og lad den hæve tildækket min. ½ time men gerne længere.

Del dejen i 6-8 stykker. Rul ud til en cirkel.


Læg det ønskede fyld på på midten- (her en portion spaghetti med kødsovs fra fryseren, skinke i strimler, og drysset med reven ost fx. mozzarella og lidt parmesan)Pizzaen samles om fyldet og kanterne foldes sammen.


Sættes i ovnen på en bageplade og bages i ca. 15 min ved 200 - 225 grader. Toppen føles fast og det lyder hult når der bankes på bunden.Smager dejligt, og det er et ret nemt alternativ til købepizza, hvis man planlægger en smule. Når du laver kødsauce så lav ekstra og laver en stor portion kødsovs når man er i gang, og fryser ned i passende portioner, sammen med spaghettien. Skinken kan også fryses i passende portioner - ja selv osten kan fryses, så man kun skal lave dejen, og komme fyldet fra fryseren i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar