lørdag den 4. februar 2012

Pasta med kyllingefyld og peberfrugtsauce

Så er det på tide at få opdateret med nogle af de ting vi har lavet siden sidst.

Vi har jo prøvet at lave hjemmelavet pasta, og det smagte fint, så næste skridt var selvfølgelig at prøve med fyldt pasta.

Havde for mange år siden prøvet denne opskrift på fyld og sovs, og husker smagen som god. Men men men, enten så husker jeg dårligt, eller også brugte jeg ikke så meget rucola dengang. Det blev nemlig en bitter oplevelse med fyldet her. Men det er jo en smagssag. Forsøget var ikke helt mislykket. Der var nemlig ikke en eneste fyldt pasta, der åbnede sig, og øvelse gør jo sikkert mester engang.

Sovsen synes jeg smager rigtig godt, men kæresten ville nok have foretrukket den jævnet meget mere.

Til 4 personer er opskriften følgende:(fundet i en bog der hedder 100 opskrifter - kylling og pasta nr 4)
500 gram pastadej i tynde plader
1 skalotteløg
200 g rød peberfrugt i strimler
450 g kyllingefileter (eller inderfilet)
1 bundt rucolablade
5 dl kyllingebouillon
25 g smør
1/4-½ finthakket chili
æg
salt og peber

Steg kyllingen på en pande.


Kom kylling, løg og rucola i en foodprocessor eller minihakker - prøv ikke en blender, det fungerer ikke. Lad det køre til det er en jævn masse.


Rul pastaen tyndt ud - en maskine vil sikkert være at foretrække, men vi rullede ved håndkraft. Lav nogle runde plader, og kom en skefuld fyld på midten. Pensl kanterne med æg, og luk sammen om fyldet. Pres kanterne med en gaffel, så de er rigtig lukket.


Kog i letsaltet vand til de er færdige (tiden afhænger af størrelse og tykkelse på pastaen)

Lad peberfrugt og chili koge op sammen med kyllingebouillonen, krydr med salt og peber. Lad det småkoge i ca. 10 min. Blend saucen til den er jævn (jeg brugte en stavblender). I den originale opskrift, skulle der kommes en klat smør i, og der skulle blendes igen, til saucen skummede.Jeg valgte i stedet at komme lidt creme fraiche (6%) i istedet for smør.

Pastaen kommes i den dyb tallerken, og saucen hældes hen over.
Ud over at fyldet var for bittert, så var det et okay første forsøg.

Men vi gav ikke op. Gjorde et nyt forsøg på fyldt pasta nogle dage efter. Fyldet var her i samme stil. En rest kylling - stegt/kogt, 1 løg, lidt rød peberfrugt, salt og peber.Sådan gik det. Det nye fyld var bedre, men lidt tørt, så næste forsøg må involvere noget ricotta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar