søndag den 8. januar 2012

Grove morgenmadsboller og porcherede æg i bacon

Min dejlige kæreste lavede dejen til disse boller i går aftes, og stillede i køleskabet. Det er koldthævede boller, som ikke skal æltes, men bare sættes på pladen.

Han blev inspireret af en opskrift fra Ugebladet søndag. Men den er tilpasset en del, da især første forsøg endte i nogle meget flade boller. Men da smagen var god prøvede vi igen. Næste forsøg blev knap så flade, men stadig fladede de meget ud. Smagen var stadig god, og der var lufthuller nok, så vi kunne se at dejen hævede fint.

Efter nogle flere forsøg fandt vi melmængden vi synes passer bedst til et ordentligt resultat. Jeg har forkortet hævetiden, efter de er sat på pladen, så når de ikke at flyde så meget ud.

Her følger den opskrift vi er kommet frem til fungerer for os. Der bliver ca. 12 boller af portionen.

12,5 g gær
5 dl vand (koldt)
100 g rugmel
50 g knækkede hvedekerner
1-1½ tsk. salt
475 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Gæren røres ud i vandet og resten af ingredienserne røres i. Inden det sættes i køleskabet natten over ser det sådan ud:Efter en tur i køleskabet natten over ser dejen sådan ud:Tænd ovnen på 225 grader og sæt bollerne på en bageplade med 2 spiseskeer. Mens ovnen varmer op, hæver bollerne i ca. 10-15 min. Jeg er glad for fx sesam, og dryssede halvdelen med sesam.

Inden de kom i ovnen:Sættes i ovnen ved 225 grader og bager i ca. 12-15 min til de lyder hult når man banker på dem. Efter en tur i ovnen ser de sådan ud:


Og ja, de er hævet. Så lufttige bliver de, selvom de er grove og med kerner:


Når nu jeg alligevel havde gang i ovnen skulle det prøves at lave porcheret æg i bacon, som min kæreste havde set på Familie Journalens hjemmeside. Vi havde ikke en muffinform, så jeg brugte kokotter.

Formen fores med bacon og en kugle staniol lægges i midten, for at holde på faconen.


Sættes ind til bollerne de første 5 min og tages ud.


Efter afkøling mens bollerne bliver færdige fjernes staniolen. Et æg hældes forsigtigt ned i hver kokotte

Temperaturen sættes ned til 170 grader efter bollerne er taget ud, og æggene sættes ind.


Efter 15 min så de sådan ud. Æggene var smilende og smagte godt.

Nem morgenmad, og uden det store svineri og opvask.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar