Så blev det tid til farspindsvin igen.
Farspindsvin er en klassiker fra min barndom. Jeg har dog ændret lidt på måden den laves i forhold til hvad min mor gjorde.
Farsen.
500 g magert hakket svinekød
ca. 3 spsk. rasp
1 æg
krydderier efter smag fx.
2 tsk. salt
½-1 tsk. peber
1 tsk. edelsüss paprika (var et forsøg, men vi kan bedst lide farsen uden paprika)
Tilbehør:
Kartofler skåret i både
Gulerødder skåret i både
1 bakke cocktailpølser (pindsvinets pigge)
Ingredienserne til farsen kommes i en skål
De blandes til en fast fars, der hviler mens tilbehøret gøres klar.
Kartofler og gulerødder efter appetit skrælles og skæres i både.
De svitses kort på panden i noget smagsneutral olie (Det forkorter tiden i ovnen en del).
Farsen formes til en aflang kugle, der lægges midt i et stort ildfast fad. Cocktailpølser stikkes i så det ligner pigge (Går ud fra navnet kommer derfra)
Kartoflerne og gulerødderne der kort er svitset, placeres rundt om farsen. Krydres med salt og peber.
Margarine i klatter eller oliemargarine hældes hen over farsen, og en smule over kartoflerne. For at få en lettere udgave, så har jeg valgt at komme bouillon i bunden af fadet, og spare lidt på margarinen.
Sættes i ovnen ved 175 g i ca. 45-60 min. Indtil farsen er færdig og kartoflerne er møre når man stikker i dem.
Kan serveres som det er, eller man kan servere en sovs, dressing, ketchup eller fx. hummus til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar