Da vi lavede ravioli tidligere på måneden delvist af grov pasta, så talte vi om, at den grove pasta måske ville passe til lasagne. I dag skulle det så være. Kyllingelasagne med kyllingebryst. Da vi først var i gang, så lavede vi en gang hvidløgssmør og kom i nogle "ready to bake" flûtes fra supermarkedet.
Pastaen:
50 g. rugmel
150 g. hvedemel
2 spsk olie
2 æg
2 knsp salt
Blandes til en dej, der står og hviler og rulles ud til tynde plader på en pastamaskine. Vi rullede ud til den indstilling der hos os hedder 6 (ud af 9).
Lasagnen:
150 g. løg - hakket
2 fed hvidløg - fint hakket
4 gulerødder - groft revne
1 ds./brik hakkede tomater
1 lille ds. tomatkoncentrat eller hvad der svarer til (bruger tit fra tube)
2 dl. vand
bouillonterning
1 tsk oregano
salt og peber (1-2 tsk salt og ½ tsk peber)
lidt olie til stegning
Ostesovs, mornay sauce, hjemmelavet bechamel eller lignende.
Gør kylling og grøntsager klar. Steg kyllingen i en gryde i lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg, og svit kort. Tilsæt tomat, koncentrat, vand, oregano og gulerødder. Lad simre i 20 min og smag til med salt og peber.
Fordel kødsovsen, ostesovsen og pladerne skiftevis i et firkantet ovnfast fad. Slut af med pasta der dækkes med ostesovs.
Sæt i ovnen i 45 min ved 175 g.
Lav noget hvidløgssmør (smør, hvidløg, persille og lidt salt, blandes i en morter). Skær nogle snit i brødene og kom blandingen i snittene.
Kom brødene ind til lasagnen de sidste 5-10 min.
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar