lørdag den 14. april 2012

Guldkage med mintchokolade

Så blev endnu et år passeret og der skulle bages til arbejdet. Som barn husker jeg min mor bagte guldlagkage (også kaldet guldkage). Dengang med fyld af jordbærmarmelade og flødeskum.

Jeg havde ikke lige noget jordbærmarmelade stående, så valgte at lave den med fyld af flødeskum og iblandet mintchokolade og lidt ekstra mørk chokolade. Uhmm det smagte godt.

Jeg har to næsten identiske opskrifter på kagen. En gammel håndskrevet version og så en version fra de kogebøger der hedder "Bo Bedre - mad fra A-Z" Denne version er den fra den gamle håndskrevne version. Opskriften fra bogen havde fyld af 2 dl. piskefløde og 1 tsk pulverkaffe.

Bundene:
70 g. margarine
70 g. melis (sukker)
4 æggeblommer
110 g. mel
1 tsk. bagepulver
2-3 spsk mælk

Marengs:
4 æggehvider
165 g. melis (sukker)

Fyld:
1/4 l. piskefløde
mintchokolade efter smag

Margarinen gøres blød og piskes godt med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes en af gangen. Mel og bagepulver blandes og kommes i lidt af gangen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i to lagkageforme eller springforme.

Pisk æggehviderne meget stive og bland med sukkeret. Sprøjtes over bundene i små toppe.


Bag i ovnen ved 150 g i 25-30 min til marengsen er hård.

Pisk flødeskummen og kom hakket chokolade med mintsmag i. Fordel masen over den ene bagte bund, og læg den anden bund over.

Server.


Ja, jeg glemte helt at tage billeder undervejs. Men bundene havde overlevet transporten næste morgen til mit arbejde, og jeg lagde så først kagen sammen 1 times tid før brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar