lørdag den 12. maj 2012

Kylling Gordon Bleu med asparges fra haven

Så er aspargesne begyndt at komme frem i haven. Og det er nogle kraftige planter, så det går stærkt. Inspireret af newyorkerbyheart der lavede kylling gordon bleu med asparges og div. andet, så tænkte jeg, at nogle af dem kunne bruges til at rulle ind i mine gordon bleu. Inspirationen var der fra newyorkerbyheart, men lavede den i en anden version. (ingen hvidløg eller hvidvin m.m.)

Her er min version af kylling gordon bleu med asparges
2 personer:
2 kyllingebryster uden ben og skind
6 asparges (grønne)
1 spsk sennep
1 spsk olie margarine
løgpulver
salt
peber
4 skiver røget filet (havde ikke mere skinke)
2 skiver emmentaler
Rasp krydret med løgpulver, salt, peber og parmesan

Læg kyllingen mellem to stykker folie. Bank dem godt flade med en kødhammer, eller i mangel af dette med en kagerulle.

Pensl den ene side med blandingen af sennep, margarine, løgpulver, salt og peber. Læg asparges på, læg ost og røget filet over. Rul sammen og luk med kødnåle, tråd eller tandstikkere.

Pensl ydersiden med sennepsblandingen, og vend i rasp, der er blandet med løgpulver, salt, peber og parmesan.

Sæt i ovnen ved 175 g. varmeluft i ca. 35-40 min. til kødsaften er klar.


Server med ønsket tilbehør. Vi fik hjemmelavet kartoffelrøsti og asparges svøbt i bacon til.(Men som I kan se af billedet fik jeg givet de baconsvøbte asparges for længe)

torsdag den 3. maj 2012

Marineret mørbrad i bacon med tomat/mozzarella flûtes

Vejret er jo næsten for godt til at være sandt her i starten af maj. Grillen har været fundet frem nogle gange i år, og det samme gjorde sig gældende i dag. Når der er mørbrad på tilbud, så køber jeg gerne nogle ekstra, så de kan pudses og fryses i halve og hele, eller skåret i mindre stykker. Så der er nogle passende stykker at tage op. Hvis det kun er os selv, så er en halv mørbrad jo rigeligt.

Havde en ide om, at den halve mørbrad skulle hel på grillen. Så hvad skulle der gøres ved den. En gang marinade til at give lidt smag var ikke helt af vejen, så lavede en forholdsvis mild marinade til kødet. Lad det trække i marinaden i min. et par timer men gerne længere (man kan sagtens komme det frosne kød ned i marinaden, så kombineres optøning og marinering.

Inden kødet blev smidt på grillen, blev det pakket ind i bacon.

½ mørbrad
4-5 skiver bacon

Marinade:
2-3 spsk. neutral olie
1 spsk. soya sauce
½ spsk. honning (akacie)
½ spsk. æbleeddike
½ tsk. stærk dijonsennep (ville nok have kommet 1 tsk i, hvis ikke jeg vidste den var lidt stærk)
peber (salt er ikke nødvendigt, da soyaen er salt)
frisk timian

Bland marinaden. Kom kød og marinade i en pose, og bind en knude, så marinaden bliver ved kødet. Vend gerne undervejs.

Tag kødet op af marinaden, fjern eventuelle kviste timian fra kødet, inden baconen kommes om. Fastgør med et par tandstikkere.

Steg på grillen over indirekte varme i ca. 20 min. Lad kødet trække/samle sig inden det skæres ud i tynde skiver og serveres.



Tilbehøret var en helt almindelig gang blandet salat, og tomat/mozzarella flûtes.

Tag et par almindelige billige hvedeflûtes, grove flûtes eller lignende og skær dem igennem på langs. Smør med almindeligt smør, hvidløgssmør, eller dryp med lidt hvidløgsolie. Fordel tomatskiver og skiver af frisk mozzarella på de smurte flader. Krydr med salt, peber, chili og/eller oregano. Kom på grillen over indirekte varme i 5-10 min. til osten er smeltet.


Brødene kan fint laves i ovnen, og et enkelt fungerer fint som appetitvækker.

søndag den 29. april 2012

Havregrynskugler med rom

Har længe gået og overvejet at lave havregrynskugler. Har kigget lidt på romkugler også, men havde ikke lige nogle kagerester, så det blev ved havregrynskuglerne. Havde købt kokosmel til at rulle i.

Mange er begyndt at lave dem med dadler, men da jeg ikke er så vild med dadler, var det om at finde en opskrift uden. Mange opskrifter havde rigtig meget sukker og smør i.

Fandt denne på webopskrifter som så lovende ud. Tilpassede en smule i mængden af rom, da min dej allerede inden var meget våd.

Min udgave:
3 dl havregryn
2 spsk rom
½ dl kold kaffe
2 spsk. smør
2 spsk. sukker
2 spsk. kakaopulver
Kokosmel til at rulle kuglerne i.

Blandede ingredierne sammen, undtagen kokosmelen, som jeg kom op på en flad tallerken.

Rullede nogle kugler, ved hjælp af en teske, og min håndflade. Kom kokos på alle sider, og rullede let.



Sæt gerne i køleskabet indtil servering.

Kebab med gulerodssalat

Fandt lige dette indlæg, som jeg ikke havde fået udgivet, da billederne manglede. Dem fik jeg uploadet nu.
En dag hvor vi ikke vidste hvad vi skulle have, faldt valget på disse kebab, som oprindeligt stammer fra en opskrift fra et ugeblad. Kan ikke huske hvilket, men jeg synes de fungerer rigtig godt. Og persillen er kommet frem i haven, så det var jo en god måde at bruge lidt af den på.

Kebab:
500 g. hakket oksekød
5 spsk. vand
5 tsk. kartoffelmel
5 spsk. hakket persille
1-2 løg finthakket
salt (ca. 2 tsk groft salt)
peber (½-1 tsk.)
spidskommen (½ tsk)

Gulerodssalat:
skulle være:
1 gulerod
½ løg

Gang portionen op, afhængigt af om der serveres andet tilbehør til.


Min udgave i dag blev mest til gulerødder - løb tør for løg :(

Men et fint måltid.

Kødsauce med gnocchi

Min kæreste havde lavet en del kartoffelgnocchi i går, hvor vi stegte dem på panden i olie med krydderurter. Halvdelen var gemt til dagens middag, der bestod af kødsauce med kartoffelgnocchi.

Gnocchierne har drillet ham lidt med konsistens osv. Men her er opskriften der lykkedes denne gang:

500 g. kogte varme kartofler
100-150 g. mel
salt og peber (ca. 1 tsk salt, lidt peber og evt. andet krydderi)

Mos kartoflerne i en kartoffelmoser (ligner en stor hvidløgspresser) bland med mel og krydderier. (Lad være at bruge håndmixeren, dejen bliver umulig at arbejde med).

Rul til stænger mens de er lune, skær i stykker på en passende størrelse, og kog i saltet vand til de kommer til overfladen. Tag op. læg i et fad, kom olie over og vend, så de ikke hænger sammen. Kan gemmes i køleskabet til dagen efter.

Kødsaucen:
180 g. magert hakket oksekød
100 g. bacon i skiver
1 stort løg
1 grøn peberfrugt
1 karton purerede tomater
½ spsk. hakket oregano
1-2 tsk. salt
peber
½-1 dl. syrnet fløde.

Svits bacon i en gryde, tilsæt kødet, og steg til det deler sig. Tilsæt løg, og lad dem blive bløde. Oregano, peberfrugt og tomat tilsættes, og lad kødsaucen koge lidt. Smag til med salt og peber. Tilsæt syrnet fløde, og en passende mængde kolde gnocchi.

Lad gnocchierne blive varme i saucen.


Server.

søndag den 22. april 2012

Leverpostej

500 g svinelever
250 g spæk
1 løg
½ tsk sukker
½ spsk salt
½ spsk peber
3 dl. mælk eller suppe
3 æg
30 g kartoffelmel

Skær lever og spæk til strimler der kan komme i kødhakkeren. Hak lever og spæk hver for sig to gange på kødhakkeren (mellemste størrelse huller). Hak løget. Bland de tre ting, og kør igennem kødhakkeren to gange mere.

Kom i en stor skål og bland godt med krydderier, æg, mel og suppe.

Hældes i nogle forme, som enten fryses ubagt eller som bages i vandbad ved 165-175 g. i ca. 2 timer.


Det var hvad jeg fik ud af 1500 g fersk lever og 750 g fersk spæk (de 100 g var kød og fedt).

Det sviner, det dufter ikke ligefrem, men resultatet bliver rigtig godt.

Næste gang skifter jeg halvdelen af fedtet ud med hakket svinekød.

Kyllingemuffins - med og uden kylling

På flere madblogs findes en opskrift på kyllingemuffins (chicken muffins) i ca. den samme version. Kylling, gulerod, løg, hvidløg, chilisauce og ærter er hovedbestanddelene. De ser rigtig lækre ud, men jeg kunne godt tænke mig at lave nogle der ikke havde så meget kød i, så de kunne bruges som morgenmad, eftermiddagssnack eller lignende, når jeg som pendler har lidt travlt, eller har lyst til noget lækkert. Jeg kunne også læse, at ikke alle er vild med ærter, så dette første forsøg blev uden ærter med rød peberfrugt i stedet. Og ingen hvidløg, da jeg så ikke skal tænke over hvornår jeg spiser dem.

Halvdelen af "dejen" lavede jeg for at lave dem uden kød, med blendet hytteost (har ikke rigtig lavet så meget med hytteost, da jeg ikke er vild med de kugler det består af, så læste jeg om en der havde blendet det, og tænkte, det må jeg prøve).

Så mine to varianter så sådan ud.


Med kylling:
2½ spsk havregryn
2 gulerødder
75 g. rød peberfrugt i tern
1 løg
½ chili
2 æg
200 g. kyllinginderfilet

Med hytteost:
2½ spsk havregryn
2 gulerødder
75 g. rød peberfrugt i tern
1 løg
½ chili
2 æg
150-200 g. hytteost
salt og peber

Fremgangsmåde:
Blend havregrynene til groft mel i en minihakker
Hak løg i en minihakker
Hak kyllingen i en minihakker/blend hytteosten i en minihakker
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Fordel 'dejen' i en muffinform.
Bag ved 175 grader varmluft i 30 min.

Mens de var i ovnen, syntes jeg ikke det duftede specielt godt. Tænker det var hytteosten, men da jeg smagte dem, der var begge typer rigtig gode.


 De øverste er med kylling, og de nederste er med hytteost


5 af hver er gemt i fryseren til mine tur frem og tilbage til København :-)