torsdag den 3. maj 2012

Marineret mørbrad i bacon med tomat/mozzarella flûtes

Vejret er jo næsten for godt til at være sandt her i starten af maj. Grillen har været fundet frem nogle gange i år, og det samme gjorde sig gældende i dag. Når der er mørbrad på tilbud, så køber jeg gerne nogle ekstra, så de kan pudses og fryses i halve og hele, eller skåret i mindre stykker. Så der er nogle passende stykker at tage op. Hvis det kun er os selv, så er en halv mørbrad jo rigeligt.

Havde en ide om, at den halve mørbrad skulle hel på grillen. Så hvad skulle der gøres ved den. En gang marinade til at give lidt smag var ikke helt af vejen, så lavede en forholdsvis mild marinade til kødet. Lad det trække i marinaden i min. et par timer men gerne længere (man kan sagtens komme det frosne kød ned i marinaden, så kombineres optøning og marinering.

Inden kødet blev smidt på grillen, blev det pakket ind i bacon.

½ mørbrad
4-5 skiver bacon

Marinade:
2-3 spsk. neutral olie
1 spsk. soya sauce
½ spsk. honning (akacie)
½ spsk. æbleeddike
½ tsk. stærk dijonsennep (ville nok have kommet 1 tsk i, hvis ikke jeg vidste den var lidt stærk)
peber (salt er ikke nødvendigt, da soyaen er salt)
frisk timian

Bland marinaden. Kom kød og marinade i en pose, og bind en knude, så marinaden bliver ved kødet. Vend gerne undervejs.

Tag kødet op af marinaden, fjern eventuelle kviste timian fra kødet, inden baconen kommes om. Fastgør med et par tandstikkere.

Steg på grillen over indirekte varme i ca. 20 min. Lad kødet trække/samle sig inden det skæres ud i tynde skiver og serveres.Tilbehøret var en helt almindelig gang blandet salat, og tomat/mozzarella flûtes.

Tag et par almindelige billige hvedeflûtes, grove flûtes eller lignende og skær dem igennem på langs. Smør med almindeligt smør, hvidløgssmør, eller dryp med lidt hvidløgsolie. Fordel tomatskiver og skiver af frisk mozzarella på de smurte flader. Krydr med salt, peber, chili og/eller oregano. Kom på grillen over indirekte varme i 5-10 min. til osten er smeltet.


Brødene kan fint laves i ovnen, og et enkelt fungerer fint som appetitvækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar