Mens vores køkken var revet ned, havde Netto tilbud på ravioliforme - så er det lidt hurtigere at lave forskellige fyldte pastaer, uden at det kræver en besværlig rengøring af pastamaskinen. Dem måtte vi eje.
Har lavet fyldet tidligere med de rigtige oste, men havde ikke alle slags denne gang, så her er hvad der er i denne udgave.
Pastaen er lavet efter samme opskrift som tidligere her på bloggen.
Opskriften på fyldet er fundet hos
Signes Mad
200 g ricotta (skulle være 100 g)
25 g revet mozzarella (helst frisk) (skulle være 125 g frisk)
75 g parmesan
100 g kogt skinke
1 spsk persille
lidt peber
1 æg
Alle delene til fyldet kommes i en minihakker til skinke og ost er finthakket - mozzarellaen/en del af ricottaen kan evt. vente til det andet er hakket. Det er med til at gøre fyldet cremet.
Rul pastaen ud tyndt. Vi var på 3 fra tyndeste indstilling på vores maskine tror jeg.
Kom mel i formen så pastaen slipper let.
Kom en plade pasta hen over formen. Fyld fyld i fordybningerne. Pas på med at komme for meget fyld i, må ikke gå op over fordybningen.
Pensl med æg rundt om fyldet, der hvor pastaen skal samles.
Kom en plade pasta hen over og rul pladerne sammen med den medfølgende rulle.
Vend formen og læg den formede pasta på lidt mel, så de ikke klistrer sammen.
Kog i letsaltet vand i nogle minutter til de er klar. Tiden afhænger af størrelse og tykkelse. Når de kommer til tops, kan du tjekke om de er klar.
Saucen til pastaen er fra en lille rød kogebog jeg har der hedder "Favoritter PASTA" ingen forfatter nævnt, men udgivet af PaRRagon
Her er den som jeg lavede den:
1 1/2 dl creme fine eller mager madlavningsfløde.
1 fed hvidløg, finthakket.
60-100 g. champignon i skiver
1 spsk strimlet frisk salvie
Lidt parmesan 2 spsk
Salt og peber
Bring fløden i kog sammen med hvidløg - brug en pande. Lad det simre et minuts tid. Tilsæt svampe og ost. Smag til og lad det simre. Kom det meste af salvien i, og rør rundt.
Kom pastaen i en skål eller dyb tallerken, og kom saucen over. Pynt med strimler af salvie.