søndag den 30. marts 2014

Pulled beef - oksetykkam i rømertopf

Så blev det på tide at få opdateret lidt igen. Har funder lidt gamle opskrifter i kladder, som enten har manglet billeder, eller som ikke har været skrevet helt færdige.

Det er ikke af ulyst at der har været lidt stille. Men siden vi i januar sidste år opdagede en vandskade, har vi levet i "flytterod" og med ting i flyttekasser. Vi er stadig ikke helt færdige med at få udbedret følgeskaderne, så det kniber lidt med både at huske at få taget billeder, men også med de helt store udfoldelser i køkkenet og på pc'en, så denne har ligget et stykke tid som kladde blot manglet billederne.

Men vi har haft god erfaring med at lave pulled pork, men har ikke prøvet med oksekød endnu. Har en del stykker tykkam i fryseren, der skal bruges. Og da vi for nylig bagte en stor portion burgerboller, så skal pulled beef burger prøves.

Lavede den lidt anderledes end jeg har lavet pulled pork, for der har jeg haft kødet liggende i saltlage før det blev stegt ved lav varme i ovnen.

Her tog jeg kødet op af fryseren pakkede det ud. Tog en frysepose kom kød og barbecue sovs i den og lukkede med en knude, inden stegen kom i køleskabet til optøning/marinering. Her lå den i ca 24 timer.Lørdag aften gjorde jeg klar til søndagens festmåltid.

Kom min rømertopt i vand, mens jeg gjorde grøntsagerne klar til at danne en bund i rømertopfen.
Grøntsagerne blev skåret ud og lagt i bunden et par kviste rosmarin på toppen. Kødet samt resten af marinaden ovenpå og så ca 7 dl fond eller bouillon ved.
 
 

Låg på og så ind i en kold ovn der tændes på 100 grader almindelig varme

Efter 2 timer skrues ned til 80 grader og den står så i ovnen og hygger sig i ca. 10 timer mere.

Her tog jeg den så ud - skummede noget fedt af - og satte steg, grøntsager og skyen på køl.


Ca. 3 timer inden jeg skulle bruge stegen, satte jeg den i en kold ovn. Tændte på 150 grader og lod stegen blive færdig på denne temperatur. Overvejede om jeg skulle tage stegen op af skyen som jeg gør med pulled pork, men lod den blive under låg og i/på skyen.

 
Mens stegen blev trukket fra hinanden, varmede jeg nogle hjemmebagte burgerboller fra fryseren, og skar det tilbehør vi havde lyst til i vores pulled beef burger. Jeg kasserede evt. senerester og større klumper blødt fedt.

Her er resultatet. Lækkert mørt kød :)


Men måske ikke så saftigt som det vi har fået når vi har lavet pulled pork. Så næste gang skal jeg prøve samme metode som når jeg har lavede pulled pork, altså at lægge stegen i saltlage først.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar