Min kære mand havde set en opskrift på snydefudge, og da vi havde en del overtræksknapper, som jo skal bruges til noget - så tænkte jeg at det måtte prøves.
søndag den 7. marts 2021
Fudge af kun 2 ingredienser
Min kære mand havde set en opskrift på snydefudge, og da vi havde en del overtræksknapper, som jo skal bruges til noget - så tænkte jeg at det måtte prøves.
lørdag den 16. januar 2021
Sprøde flæskesvær - actifry
Der blev indkøbt et par store svinekamme med svær her omkring nytår.
De blev skåret ud til primært koteletter, så havde fedt og svær til overs.
Skulle bruge fedtet til leverpostej, men sværen gemte jeg til flæskesvær.
Glemte at veje inden jeg kogte, men vil tro der var 300-400 g inden det blev kogt. Efter kogning i saltvand, lavede jeg dem i actifry. Nemt og de blev fine.
Opskrift
300-400 g svær uden ret meget fedt under
2-3 tak salt måske mere
1 spsk eddike
Start med at koge sværene (adskilt i enkelte svær) i ca 15 min i letsaltet vand
Lad dryppe af i nogle minutter.
Kom eddike i actifryen, tilsæt de afdryppede svær og 1 tsk salt. Lad dem køre på standardprogram i ca 15 minutter og tjek om der skal hældes fedt fra. Kør videre i ca. 15 minutter mere tjek om de er færdige, klumpet sammen, eller skal have hældt fedt fra. Drys lidt salt over (nok 1-2 tsk.) og lad dem køre videre. Hold øje med dem, så de ikke får for meget. Mine fik ca. 35-36 minutter.
mandag den 24. september 2018
Kærnemælksboller med og uden fyld
Faldt over en økologisk kærnemælk i de der stop madspild kølediske. Så tænkte straks det måtte kunne bruges til kærnemælksboller. Og det blev der så prøvet igår søndag.
Fandt en opskrift her Fulgte den overordnet men med lidt ændringer til hævetid, bagetid og temperatur.
20 stk
7-800 g hvedemel
5 dl kærnemælk
2 spsk honning
2 tsk salt
100 g margarine
1 pk gær
(Jeg kom fyld i halvdelen, der brugte jeg 2-3 skiver pepperoni og lidt ost i hver)
Lun kærnemælken og udblød gæren i den.
Tilsæt honning og salt. Kom melen i lidt af gangen. Når massen begynder at samle sig tilsættes margarinen i tern. Der æltes videre og der tilsættes mel til dejen er smidig men ikke tør.
Stilles til hævning et lunt sted. Her stod den i 1-1,5 time. Del dejen i to som hver deles i 10 lige store stykker. Mine var på ca 65-70 g.
Form til boller sæt på en plade og lad hæve tildækket i ca 30 min.
Dem det var med fyld blev trykket flade. Fyldet på i midten og dejen foldedes op omkring fyldet og rulledes til en bolle.
Ovnen tændes på 210 g varmluft.
Inden bollerne sættes i ovnen pensles med kærnemælk. Bages bed 210 g varmluft i ca 10-15 min afhængigt af ovn. Dem med fyld fik nok omkring 15-17 min.
Værsgo at spise. (Dem med fyld er prøvet at fryse og tøet op i mikro og de er stadig saftige)
mandag den 15. august 2016
Tarteletter med høns i asparges
Så hvad kan resterne bruges til, ja en af tingene er fyld til tarteletter. Det er noget min mor lavede da hun levede, og min svigermor serverer også tarteletter til forret, så det er jo en hel klassiker.
I den klassiske udgave, så laver man en opbagt sovs. Men jeg synes at kunne huske at min mor begyndte at jævne sin sovs i stedet.
Så her er som jeg lavede det:
8-10 store luksus tarteletter (de var færdigkøbte)
Fyld:
Kyllingerester her svarende til en stor kyllingebrystfilet. Plukket fra benene eller skåret i mindre stykker.
det meste af en dåse aspargessnitter
1 dl. minimælk
bouillonterning eller flydende bouillon
1 dl. aspargesvand
1-2 spsk. mel
½ dl. mælk (eller fløde hvis du vil have en lidt federe smag)
salt og peber
Kom minimælk og bouillonterning i en gryde og bring i kog. Ryst en jævning af aspargesvand og mel og tilsæt. Lad det koge lidt, så melsmagen forsvinder. Smag til med salt og peber.
Kom kyllingeresterne og så mange asparges i som du ønsker. Lad det hele simre, til kylling og asparges er varme og saucen er tyknet. Hvis du synes saucen bliver for tyk, så tilsæt det ekstra mælk eller fløden.
Server i de varmede tarteletter.
lørdag den 13. august 2016
Flirtende kyllingefrikadeller
Dette er lidt stop madspild, da der var billigt hakket kyllingekød pga datoen. Så blev der lavet frikadeller i massevis. To slags.
Disse er inspireret af opskriften på flirtende frikadeller som blandt andet var i en opskriftbog som jeg mener danske slagterier eller svineproducenter udgav med opskrifter med svinekød. De hed noget med 15 nemme, 15 lette osv.
Dette er min version med kyllingekød ala hvad jeg har af ingredienser:
søndag den 20. juli 2014
Enebærgryde med bagt kartoffelmos
Smelt fedtstoffet og lad det blive gyldent. Del kødet i mindre portioner og brun hver portion for sig. Når alt kødet er brunet, kommes det tilbage i gryden.
Knus krydderierne i en morter og tilsæt sammen med fløde, fraiche, samt salt og peber.
Lad koge under låg ved svag varme i op mod 1 time. Tilsæt kulør hvis ønsket og smag til med salt/peber/enebær/rosmarin.
Hvis sovsen er for tynd, kan retten evt. jævnes.
Imens koges kartoflerne i vand i ca. 20 min. til de er godt møre (jo mindre stykker, jo kortere tid) husk det skal være usaltet vand til kartoffelmos.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre, eller dryppe af i en sigte.
Mos med fedtstof og fløde.
Kom æggeblommerne i en af gangen og pisk mosen godt igennem. Smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive i en anden skål og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
Hæld i smurte portionsforme og bag midt i ovnen ca. 25 min. ved 200 g. varmluft.
Fasan med rødvin, løg og svampe.
Har fået taget nogle billeder til forskellige opskrifter, men pga. vandskaden og den svigende plads og møbler vi havde til rådighed, var der andre ting, der var vigtigere.
Min mand kom forbi køledisken i REMA1000 og faldt over ferske danske fasaner til 25 kr. stykket. Enig de var ikke store, omkring 600 g men stadig gik vi ud fra, en ganske fin pris.
Jeg var lidt skeptisk - har aldrig lavet fasan før, og er ikke altid til vildt, slet ikke når man kommer gele i saucen.
Men jeg blev overbevist, og vi købte en fasan lørdag, som vi skulle have om aftenen. Uden at have tjekket opskrifter tænkte jeg i retning af coq au vin. Altså tanker på rødvin, løg, champignon og så tænkte jeg fløde. Så de ingredienser sikrede jeg mig med hjem.
Hjemme igen ledte jeg efter opskrifter på fasan, rødvin og champignon. Fandt en opskrift på alleasyrecipes.com, som jeg var meget inspireret af.
Her er opskriften som jeg lavede den:
1 kop rødvin