lørdag den 13. august 2016

Flirtende kyllingefrikadeller

Så er det vidst mere end på tide jeg er aktiv igen. Der er sket meget på de sidste to år, det største at jeg er blevet mor.

Dette er lidt stop madspild, da der var billigt hakket kyllingekød pga datoen. Så blev der lavet frikadeller i massevis. To slags.

Disse er inspireret af opskriften på flirtende frikadeller som blandt andet var i en opskriftbog som jeg mener danske slagterier eller svineproducenter udgav med opskrifter med svinekød. De hed noget med 15 nemme, 15 lette osv.

Dette er min version med kyllingekød ala hvad jeg har af ingredienser:

500 g hk. Kyllingekød
8 spsk rasp, udblødt i samme mængde mælk
Frisk oregano (1lille håndfuld blade)
2 æg
1 løg
Ca. 1/2 tsk peber
2 tsk salt
2 tsk spidskommen
1/2 tsk chili
30 g gouda
2 fed hvidløg

Kom kødet i en skål. Opblød raspen og kom i, og rør rundt med det samme. Blend løg, hvidløg, oregano og krydderier med æggene. Brug en stavblender. Sådan undgås store stykker løg, men kan også bare hakkes fint. Tilsæt ægge-/krydderiblandingen og osten og rør rundt. Til du har en fars der er jævn.


Varm en pande og form frikadeller som steges ved jævn varme til de er færdige. (Slipper gaflen uden noget hænger ved)


Server med salat og flûtes. Tomatsalat, pitabrød og tzatziki eller hvad man nu har lyst til. De kan fint fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar