søndag den 20. juli 2014

Fasan med rødvin, løg og svampe.

Fandt denne i kladder - har ikke fået uploadet den, da jeg ikke havde fået lagt billeder på - denne er fra før vi hev vores køkken ned, men mens vi lå i byggerod på grund af vandskade under gulvet i det meste af huset.

Har fået taget nogle billeder til forskellige opskrifter, men pga. vandskaden og den svigende plads og møbler vi havde til rådighed, var der andre ting, der var vigtigere.

Min mand kom forbi køledisken i REMA1000 og faldt over ferske danske fasaner til 25 kr. stykket. Enig de var ikke store, omkring 600 g men stadig gik vi ud fra, en ganske fin pris.

Jeg var lidt skeptisk - har aldrig lavet fasan før, og er ikke altid til vildt, slet ikke når man kommer gele i saucen.

Men jeg blev overbevist, og vi købte en fasan lørdag, som vi skulle have om aftenen. Uden at have tjekket opskrifter tænkte jeg i retning af coq au vin. Altså tanker på rødvin, løg, champignon og så tænkte jeg fløde. Så de ingredienser sikrede jeg mig med hjem.

Hjemme igen ledte jeg efter opskrifter på fasan, rødvin og champignon. Fandt en opskrift på alleasyrecipes.com, som jeg var meget inspireret af.

Her er opskriften som jeg lavede den:
1 kop rødvin
½ kop kylling fond
1 laurbærblad
2 skiver bacon
150 g bacon i tern
1 kop ca. 65 g champignon i kvarter
1 spsk mel
lidt piskefløde (målte ikke op, vil tro jeg brugte ½-1 dl)
1-2 små fasaner (1 lille var nok til to personer)
masser af smør (6 spsk blødt smør)
salt og friskkværnet sort peber
1 finthakket løg (ca. ½ kop) 
1 fed finthakket hvidløg

Rens fasanen - gnid med salg og peber indvendigt. Kom et par spsk. smør i, og luk/bind fasanen sammen.


Smelt noget smør i en støbejernsgryde - brun fasanen på alle sider og tag op og læg på et fad.


Kom bacontern i gryden og svits ganske kort. Tilføj løg og hvidløg og lad løgene blive gyldne. Kom vinen i, og bring det i kog, mens du sørger for at dele der sidder på siderne kommer med ned.


Tilsæt fond, laurbærblad, ½ tsk salt og friskkværnet peber.

Kom fasane-n/-rne i gryden. Dæk brystet med bacon i skiver. Skru ned, så det lige netop simrer og lad det stå i 30-45 min. Til kødet er mørt, og gennemstegt.


Når fasanen er klar (kødsaften er klar og ikke rød) så tages den op, og lægges på et fad dækket med staniol.

På en pande smeltes 1-2 spsk smør. Når det er holdt op med at bruse tilsættes champignonerne. Lad dem få lidt farve i et par minutter.


Drys mel over og lad det suge fedtstoffet op.

Kom pandens indhold op i gryden - brug evt. en dejskraber/palet. Tilsæt fløde, og lad saucen koge indtil den begynder at tykne. (du kan ændre på konsistensen med væde, fløde og mere mel)

Smag til med salt og peber og evt. ekstra vin.


Skær fasanen ud i passende stykker eller som vi gjorde i 2 halve. Hæld sauce over og server fx. med kartoffelmos, røsti, kogte eller bagte kartofler eller hvad du har lyst til.


Smager skønt.

Vi endte med at købe et par fasaner mere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar