fredag den 29. marts 2013

Spejlæg i brød

Min kære mand fik den ide at vi skulle prøve at lave spejlæg i et udstukket hul i et stykke brød. Inspriereret af en reklame, hvor der er en der serverer det.

Det er ganske nemt, men ser da lige lidt spændende ud.


Skær nogle skiver brød i ca. 1½ cm. tykkelse. Stik huller ud i midten, enten med et glas i den rigtige størrelse, eller med en udstiksform til kager. Jeg brugte her nogle klokker.


Smelt noget smør på en pande og rist brødstykkerne på den ene sid
e i smørret.

Vend brøddene og slå et æg ud i hullet på hvert stykke brød. Sørg for varmen ikke er for høj, for så kan de blive lidt mørke i bunden. Det er vigtigt at brødene ligger helt lige ned mod panden, ellers kan ægget risikere at løbe ud under brødet.

Når de er ved at være færdige, så krydr med salt og peber.


(et tip til at se om et spejlæg er ved at være klar - stadig med flydende blomme, men ikke råt - er at kigge på blommen. Når ægget har været på panden lidt, så vil der begynde at komme nogle luftbobler lige under overfladen på blommen. De vil trække mod toppen. Når de kommer til toppen, så er ægget klart)

Her første gang jeg lavede dem, var der lidt for lidt smør på panden, men har lavet dem siden, hvor der er stegt i mere smør, det blev godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar