fredag den 29. marts 2013

Lækre pandebrød

Hvor min mand først fandt opskriften på disse pandebrød ved jeg ikke, men tror det var på Sofies blog. De findes dog rigtig mange steder - og jeg har også set dem hos Newyorkerbyheart.
 
Vi brugte dem på en lidt anden måde - ikke til at dyppe i dressing eller sovs, men som en form for pitabrød lavet på panden. Det fungerede også rigtig fint.
 
Ingredienser:
1 dl. lunkent vand
1 dl. ymer/creme fraiche eller andet surmælksprodukt
25 g. gær
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olie
1 tsk. groft salt
ca. 400 g. hvedemel
olie til pensling
 
Fremgangsmåde:
 
Opløs gæren i vandet og bland med ymer. Tilsæt olie, honning og salt. Rør godt. Rør melen i dejen lidt efter lidt.
 
Ælt dejen på et meldækket bord.  

Læg dejen tilbage i skålen - dæk og stil et lunt sted i ca. 1 time.

Del dejen i 6-8 stykker - efter hvor store man ønsker brødene. Rul ud så de er ca. ½-1 cm tykke. De vokser i højden når de kommer på panden.

Pensl brødene med lidt olie på den ene side, og kom på panden med oliesiden nedad. Husk at pensle brødene med olie på den anden side inden de vendes. Brødene skal tage farve, men pas på med varmen, for ellers bliver de mørke.

Server til en gryderet med sovs der kan dyppes i, som brød med dressing (kunne være humus)
eller som her ala pitabrød.


De er rigtig gode og nemme at lave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar