søndag den 8. juli 2012

Grove madpandekager

Så blev det tid til, at jeg selv skulle prøve at lave nogle grove tortillas til mit marinerede oksekød.

Der findes ligesom to typer på nettet. Dem, der laves af en decideret dej, som hæver og rulles ud, og steges i ovnen eller på en pande. Dem havde jeg ikke lige mod på at gå i gang med i dag. Så er der typen, der laves som almindelige pandekager. Fandt et par opskrifter, som var ret tæt på at være ens, når man kigger overordnet på dem.

Den ene er fundet hos Coco & co og den anden hos Newyorkerbyheart, jeg prøvede med en blanding lidt midt i mellem, og så med noget for groft mel.

Min opskrift som gav to store pandekager er følgende:
1 æg
ca. ½ dl. hvedemel
50 g. fuldkornshvedemel (næste gang bliver det nok sigtemel eller grahamsmel - var lidt for groft)
1 tsk. olie
1½ dl. vand
1 lille nip salt
1 spsk klippet purløg


Jeg blandede ingredienserne, og lod det stå og trække. Efter ½ times tid, var det helt skilt med et tyndt lag øverst og melet nederst. Rørte godt igennem og kom på en tør sliplet pande med en opøser.

Steg på begge sider, til dejen er gennembagt.

Mit fyld var marineret oksekød, tzatziki og salat. Oksekødet var marineret i en lage i stil med den jeg tidligere har brugt, dog med lidt ændringer:
1½ spsk. æblecidereddike
1 spsk. soya
1 spsk. mild paprika
1 spsk. stærk paprika
1 tsk. sambal oelek (stærk)
2 kviste løvstikke
1 kvist rosmarin
½-1 tsk. løgpulver
1 - 2 knsp. ingefær pulver

Ned i en pose sammen med kødet. Når det har marineret min. i et par timer, men meget gerne længere, så steges det kort på en pande. Pas på det ikke får for længe, så det bliver hårdt og sejt.
Smagen i kødet var rigtig god. Men den første af mine pandekager var meget skrøbelig og gik fra hinanden meget nemt. Nummer to fungerede fint, og den smagte fint. Med justering af melet, så tror jeg det bliver en rigtig fin opskrift.

1 kommentar:

  1. rigtig gode tortillas, de er ikke for grove, de er lige tilpas

    SvarSlet