søndag den 17. februar 2013

Glasserede perleløg

Løg er godt som tilbehør til mange ting.

Havde fået købt nogle hele små løg, i størrelse med perleløg. Manglede noget tilbehør til en god bøf, og kom til at tænke på klassikeren perleløg.

Fandt en udgave, hvor man ikke bruger så meget karamel, men fortynder med vand. I takt med vandet fordampede, så blev løgene fint karamelliserede.

100 g. små hele løg/perleløg frosne
2 spsk. sukker
½ spsk. margarine
2 dl. vand
Salt

Smelt sukkeret på en pande. Når det begynder at blive gyldent, tilsættes margarinen (jeg brugte oliemargarine og det fungerede fint) Når det har bruset lidt af, så tilsættes vandet under omrøring.

Når man har en ensartet masse tilsættes perleløgene, og de koger med uden låg, indtil vandet er fordampet. Rør ofte i løgene.

Når væden er fordampet er nogle fine glasserede perleløg tilbage, som er tøet og klar til at spise.

Smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar