søndag den 23. september 2012

Mørbradgryde med chorizo

Var i Bilka i går, og de havde sat deres ferske mørbrad uden bimørbrad ned, så dagens hovedingrediens var givet. Tænkte lidt på hvordan det skulle laves. Klassikeren er jo mørbradbøf med bløde løg og kartofler, skysovs og evt. noget surt.
Kom i tanke om at jeg havde en chorizo liggende. Gik i gang med at lede efter opskrifter med mørbrad og chorizo. Faldt over et par stykker der så rigtig spændende ud. Valget faldt på denne mørbradgryde med chorizo, tilpasset efter vores smag. Oliven er ikke noget jeg kommer til at bruge i min madlavning :-) Opskriften er fra hjemmesiden magasinetmad.

Opskriften er gengivet som jeg lavede den.

Til 4 personer.
1 mørbrad (ca. 4-500 g)
oliemargarine
salt og peber fra kværn
1 chorizopølse (200 g) min var mild
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 spsk hvedemel
1/4 tsk. friskkværnet chili (min chorizo var mild og ikke stærk)
2½ dl. madlavningsfløde 8%
2 dl vand
½ bouillonterning svinekød
1 tsk tørret oregano
1½ dl frosne perleløg

Tilbehør
Kogte ris - vælg den type du bedst kan lidt

Gør alle ingredienserne klar:

Puds mørbraden for fedt og sener - sølvsenen skal fjernes. Skær den i skiver på ca. 1½ cm i tykkelse, og mas dem let med kniven.

Skær chorizoen i skiver på ca. ½-1 cm efter smag. Hak løget ret fint. Skær peberfrugterne i strimler.

Sæt risene over efter anvisningen på pakken. (Afhængigt af hvor længe de skal have, kan de sættes over inden du snitter) Afhænger også af din snittehastighed.

Brun mørbradstykkerne på en pande i margarinen. Tag af varmen, og krydr med salt og peber.Svits løget på panden i resterne af fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt chorizo og peberfrugt. Lad det stege med et par minutter.Drys mel over, og rør rundt. Tilsæt fløde, vand, terning og oregano og lad det komme i kog.

Kom mørbraden tilbage i panden og tilsæt perleløgene. Lad det koge ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.Smag til med salg og peber.

Server med ris.Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar