Så blev det lørdag og lidt bedre tid til at lave mad.
Da vi lavede ravioli tidligere på måneden delvist af grov pasta, så talte vi om, at den grove pasta måske ville passe til lasagne. I dag skulle det så være. Kyllingelasagne med kyllingebryst. Da vi først var i gang, så lavede vi en gang hvidløgssmør og kom i nogle "ready to bake" flûtes fra supermarkedet.
Pastaen:
50 g. rugmel
150 g. hvedemel
2 spsk olie
2 æg
2 knsp salt
Blandes til en dej, der står og hviler og rulles ud til tynde plader på en pastamaskine. Vi rullede ud til den indstilling der hos os hedder 6 (ud af 9).
Lasagnen:
350 g. kyllingebryst i tynde skiver (ca. ½ cm)
150 g. løg - hakket
2 fed hvidløg - fint hakket
4 gulerødder - groft revne
1 ds./brik hakkede tomater
1 lille ds. tomatkoncentrat eller hvad der svarer til (bruger tit fra tube)
2 dl. vand
bouillonterning
1 tsk oregano
salt og peber (1-2 tsk salt og ½ tsk peber)
lidt olie til stegning
Ostesovs, mornay sauce, hjemmelavet bechamel eller lignende.
Gør kylling og grøntsager klar. Steg kyllingen i en gryde i lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg, og svit kort. Tilsæt tomat, koncentrat, vand, oregano og gulerødder. Lad simre i 20 min og smag til med salt og peber.
Fordel kødsovsen, ostesovsen og pladerne skiftevis i et firkantet ovnfast fad. Slut af med pasta der dækkes med ostesovs.
Sæt i ovnen i 45 min ved 175 g.
Lav noget hvidløgssmør (smør, hvidløg, persille og lidt salt, blandes i en morter). Skær nogle snit i brødene og kom blandingen i snittene.
Kom brødene ind til lasagnen de sidste 5-10 min.
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar