Nostalgien var ikke overstået endnu. En ret jeg også husker fra min barndom er pizzabøffer. En slags oksekødsfrikadeller/bøffer i en tomatsauce. Jeg tror opskriften oprindelig stammer fra Brugsen/FDB.
Min opskrift er ændret en smule i forhold til den oprindelige.
Idag blev de lavet på denne måde:
Bøffer:
500 g. hakket oksekød
3 spsk rasp
1 dl mælk
1 æg
½ finthakket løg (ca. 2-3 spsk)
1 tsk salt
friskkværnet peber
Udblød raspen i mælken. Bland ingredienserne til en fast fars.
Formes til bøffer i en passende størrelse, der brunes på en pande.
Tages af varmen og lægges på en tallerken til de skal bruges.
Tomatsaucen:
1½ løg - hakket
1 fed hvidløg - finthakket
½-1 grøn peberfrugt i tern
125 g champignon i skiver
1 ds. hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat eller 1 stor spsk.
1 tsk oregano
1 tsk salt
½ tsk peber
Løg, hvidløg, peberfrugt og champignon svitses. Tomater, koncentrat og krydderier tilsættes. (for at få lidt mere sauce tilsatte jeg et par dl. bouillon).
Lad det simre i 5-10 min. Læg bøfferne tilbage i saucen og lad dem simre med i ca. 5 min.
Server med ris eller pasta og flûtes. En grøn salat eller en tomatsalat passer fint til.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar