Nogle gange så har vi ting i fryseren, som vi hellere må få brugt. Denne gang var det andebryst.
Tog det ud i morges, så det kunne tø langsomt.
I en af mine applikationer med opskrifter var jeg faldet over en opskrift på andebryst med peberfrugtsauce. Det lød lige som noget for mig. Den originale opskrift er fundet på en app fra Arla, Karolines Køkken.
Der var et par steder hvor jeg fraveg opskriften lidt, men i det store og hele en rigtig god opskrift.
Opskrift: (som jeg lavede den)
1 optøet berberi-andebryst
Friskkværnet peber og salt.
Peberfrugtsauce
1 alm. løg i halve skiver (ca. 100 g)
2 røde peberfrugter/snackpeber i tynde strimler/ringe (ca. 200 g)
2 spsk. cognac eller brandy
1 dl. madlavningsfløde 8%
salt og peber
lidt mælk eller vand fra kartoflerne
andebouillon
Server med kogte kartofler.
Læg andebrystet på et spækbræt med skindsiden nedad. Skær det fedt der går længere ud end kødet af med en skarp kniv. Vend brystet om, og rids skindet. Drys med salt og peber.
Varm en pande godt op, og læg brystet på med skindsiden nedad på en tør pande. Skru ned og steg ved svag varme i 12 min.
Vend kødet og steg i ca. 15 min (stadig ved svag varme) indtil brystet er gennemstegt/svagt rosa. Tag af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. mens saucen laves færdig.
Når brystet er taget af panden skrues der op for varmen og løgene tilsættes og svitses i ca. 1 min. Herefter tilsættes peberfrugten, og der svitses i ca. 2 min. Tilsæt fløde og cognac. Tilpas konsistens og mængde med ekstra fløde, eller mælk. Smag til med salt, peber, bouillon. (evt. lidt mere cognac). Lad saucen koge ved jævn varme i ca. 1 min. (lidt længere hvis du har fortyndet for meget)
Skær brystet i skrå skiver.
Server på en bund af peberfrugtsauce og med kartofler til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar