søndag den 27. januar 2013

Kylling i paprikasauce/paprikakylling

Så blev det endnu engang tid til en tur tilbage til barndommens mad klassikere. Opskriften stammer fra en af de første karolinens køkken bøger, som blev husstandsomdelte. Opskriften hed som min overskrift kylling i paprikasauce. Opskriften kan nu findes på Arlas hjemmeside. I min barndom blev det ofte lavet ved at bruge de såkaldte "lørdagskyllinger" der allerede var parteret. Dengang lavede vi dem altid uden hvidløg, så retten kan sagtens laves uden hvidløg.

Den kan gøres grønnere ved at tilsætte fintsnittet peberfrugts, revne gulerødder eller andre grøntsager man mener måtte passe i smagen.

1 kylling 1100 g fersk eller optøet frossen
2 tsk delikatesse paprika
1 tsk groft salt
1 fed hvidløg
1 løg ca 50-60 g renset vægt - hakket
Margarine, olie eller smør til stegning
1/2 bouillonterning
2 1/2 dl vand
2 dl creme fraiche, cheasy fraiche eller lignende
1 spsk hvedemel

Del kyllingen i 4 stykker. Gnid med en blanding af paprika og salt. (Her kan det godt være man skal lave dobbelt portion). Brun kyllingen i en del af fedststoffet.


Tag kyllingen op og svits løg og hvidløg.


Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og kom bouillon ved.


Lad det simre ved lav varme til kyllingen er færdig ca 35 min, hvis kyllingen er tøet.

Efter ca 10 min satte jeg vand over til ris, men det afhænger af hvor længe de ris, du vælger skal have

Når kyllingen er færdig tages kødet op af gryden. Creme fraichen der er rørt med melet tilsættes. Saucen koges igennem og smages til med paprika, salt og peber.

Saucen hældes over kødet og retten serveres med ris og/eller flûtes.



En dejlig ret, som sagtens kan laves med børnene, da den er ret enkel.




Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar